Ruygentaler

Het idee van de Ruygentaler is ontstaan door vraag vanuit het buitenland. De smaak van onze kaas werd door de klanten als fantastisch ervaren, maar waarom zo weinig gaten? De lekkerste kaas zit immers rondom de gaten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om een mooie gatenkaas te ontwikkelen met behoud van ons eigen receptuur en smaak.  Dat klinkt erg makkelijk, echter het tegendeel is waar. Omdat onze kaas rauwmelks is, is de smaak onderhevig aan veranderingen welke tot uiting komen in de smaak en de gaten in de kaas. Om dan ook nog eens goede gatenkaas te maken, daar is topsport voor nodig. De gaten in de Ruygentaler zijn nooit even groot, omdat rauwmelkse kaas een levend product is. De grootste uitdaging bij de Ruygentaler is om de gaten controleerbaar te houden.

De smaak van de Ruygentaler is anders dan andere boeren gatenkazen in Nederland. Waar veel boeren gatenkazen ook echt ”boers” smaken, smaakt onze Ruygentaler alsof die uit de bergen komt. De smaak van de Ruygentaler is het best te vergelijken met een kruising tussen Emmentaler, Appenzeller en uiteraard Goudse Boerenkaas.

De Ruygentaler wordt verkocht aan specialisten in Duitsland en Oostenrijk. In Nederland is de Ruygentaler niet alleen te koop in onze boerderijwinkel, maar ook bij meerdere speciaalzaken in de regio. Onderstaande speciaalzaken leveren we op vaste basis uit:

– Kaasmeisje in Oudewater, Leeuweringerstraat
– Karsemeyer in Woerden, Molenvliet
– Karsemeyer in Woerden, Snel en Polanen
– De Ijsselpoort in Montfoort, Hoogstraat
– De Kaasspeciaalzaak van Ed Boele in Den Haag, Fahrenheitstraat